slider12slider7slider13slider14slider15slider16slider17slider18

Публікації

Компанія LEMKEN: історія концерну з витоків і до сьогодення.

Компанія LEMKEN: історія концерну з витоків і до сьогодення.

Історія компанії LEMKEN розпочалася близько 230 років тому, коли Вільямом Лемкеном був заснований невеликий ковальський цех. З цього моменту почався розвиток сімейного бізнесу, який традиційно продовжує свою історію і сьогодні.

Компанія прогресивно розвивається протягом усього свого процесу встановлення, однак новим етапом у її розвитку став 1925 рік. Саме в цей час засновниками LEMKEN був отриманий патент на оборотний плуг з одноіменною назвою. Починаючи з цього моменту, головною ціллю компанії стало знайти можливість полегшити фермерську працю, адже до цього плуг необхідно було утримувати в борозні. Наприкінці 30-хх років, фабрика LEMKEN надавала робочі місця приблизно шістдесятьом робітникам – досить непоганий показник, який додатково свідчить про успішність її діяльності. Проте, керівництво компанії Лемкен не збиралося зупинятися на досягнутому. Темпи розвитку підприємства прискорювалися з кожним роком. В 1936 році гостро постало питання, відносно розширення фабрики. У зв’язку з цим компанія LEMKEN переїжджає з Биртена до Альпен, де починає розширювати підприємство.

У зв’язку з розвитком техніки та появою тракторів, нові вимоги почали висуватися і до сільськогосподарського обладнання. У 1938 році з’являються плуги LEMKEN (Лемкен), які стали справжнім переворотом у сільськогосподарській техніці. Дані плуги були оснащені обертальними корпусами на окремих рамах. А керування ними виконувалося за допомогою ланцюгового механізму, який дозволяв опускати праву або ліву частину плугу без помічника.

У 1960 році, розпочинається використання триточкового навішування у розробці перших оборонних і загонних плугів. Плуги, які складалися з п’яти і чотирьох корпусів, під’єднувалися до тракторів, потужність яких сягає до 100 к.с., вже були оснащені новим навішуванням.

Компанія LEMKEN (Лемкен) не зупинилася на досягнутому. Вона й надалі підтримувала свій імідж новатора в сфері сільськогосподарської техніки. Так, у 1980 році компанією був представлений новий плуг «Опал» з центром регулювання «Optiquick». За допомогою даного механізму, можна налаштувати ширину захвату першого корпусу борони без бічної тяги.
Сьогодні компанія LEMKEN виготовляє наступні моделі плугів: Juwel (Ювель), EurOpal (ЄвроОпал), VariOpal (ВаріОпал), EuroDiamant (ЄвроДіамант), VariDiamant (ВаріДіамант), EuroTitan (ЄвроТитан), VariTitan (ВаріТитан), Tansanit (Танзаніт). Усі вони відрізняються своєю унікальною будовою і функціями. Однак, на трьох видах плугів: EurOpal, EuroDiamant,VariDiamant, хотілося б зупинитися докладніше.

Плуг LEMKEN EurOpal (Плуг Лемкен ЄвроОпал )
Навісні плуги LEMKEN EurOpal з кількістю корпусів від двох до шести вигідно відрізняються високою міцністю при достатньо низькій вазі. Плуги ЄвроОпал надзвичайно економічні, завдячуючи легкому ходу. Регулююча система «Optiquick» дозволяє з легкістю урегульовувати ширину захвату першого корпусу з тягловою лінією, індивідуально один від одного, тим самим забезпечуючи якісну оранку без бічної тяги. Корпусні стійки надійно прикручені до товстостінної квадратної труби з мікролегованої дрібкристалічної сталі. Завдяки цьому, плуг відмінно працює, точно зорює землю і відрізняється надзвичайною міцністю і надійністю. Предплужники регулюються без використання інших інструментів, що є додатковою ознакою легкості їх експлуатації. Коротка, проте надзвичайно потужна вісь обертання, розташована на плуговій вежі, виготовлена без зварювальних швів, що в свою чергу допомагає конструкції витримувати надзвичайно тривалі навантаження в екстремальних умовах.

Плуг LEMKEN EuroDiamant ( Плуг Лемкен ЄвроДіамант)
Напівнавісні плуги Лемкен ЄвроДіамант повністю відповідають усім сучасним вимогам, які висувають до роботи плуга великі господарства. В першу чергу плуги LEMKEN EuroDiamant надзвичайно прості і економічні у використанні. Вони складаються з кількох корпусів (від п’яти до дев’яти), які відрізняються міцністю і високою потужністю. Будова плугів Лемкен ЄвроДіамант відрізняється від своїх сородичів вільним простором між плугом і трактором. Це в свою чергу забезпечує високий рівень маневрування агрегату. Плуг ЄвроДіамант при високомі рівні продуктивності праці, здатен виконувати повноцінний поворот на мінімальній території наприкінці розворотної смуги. Також, регулюється рівень захвату за допомогою центрального гвинта. Два циліндра, телескопічного типу, забезпечують оборот плуга на 180 градусів. Точно відрегулювати позицію нахилу плуга можна окремо для кожної зі сторін. Опорне колесо широкопрофільного типу зменшує тиск на грунт при оранці, гарантуючи тим самим необхідну безпеку при транспортуванні.

Плуг LEMKEN VariDiamant ( Плуг Лемкен ВаріДіамант)
Висока продуктивність праці і якісне виконання усіх видів профільних робіт є головними умовами в виборі і виготовленні сучасних напівнавісних плугів. Усім описаним вище вимогам ідеально відповідають плуги VariDiamant, що мають від п’яти до дев’яти корпусів.
Ширина захвату в плузі встановлюється за допомогою циліндра, гідравлічного типу, подвійної дії. Завдяки цьому можна з легкістю досягнути максимальної адаптації до будь-яких умов роботи. Плуги Лемкен ВаріДіамант відрізняються високою зносостійкістю. Всі точки опори в даній конструкції обладнані зносостійкими втулками та болтами, які можна легко змастити самостійно.
У плугів, до яких приєднуються додаткові корпуса, опорне колесо знаходиться в середині плугової рами. Це забезпечує якісну безперебійну оранку біля парканів та інших перешкод.

◄ Назад
Випадкове фото
Випадкове відео

Трактор John Deere з плугом Sukov

Вся відеогалерея >
Flag Counter